the clazz orchestra  -  the clash orchestra

The Clazz Orchestra, 17 students of the Fontys Conservatory from Tilburg, NL, is conducted by Andreas van Zoelen.
May 2008, the Clazz Orchestra performed the music of Frank Zappa.
September 2008, the ensemble peformed music of Sun Ra.
May 2011, the (renamed) Clash Orchestra performed music of Steve Vai.

 

The Orchestra performed the music of Frank Zappa, Coltrane, Bach, Pastorius and Parker in concert in Tilburg on 2008/05/03 at the 'NWE Vorst'.

 

the clazz orchestra, in concert in tilburg: my right side  (with Andreas van Zoelen on the right on the bass saxophone)

the clazz orchestra, in concert in tilburg: my left side

 

-- info: Tom Baeten

 

random notes


2008 09

The Clazz Orchestra, with students of the Academy of Music in Tilburg, explores the boundaries of where classical music meets popular music. Specially for ZXZW The Clazz Orchestra will perform their approach to the work of Sun Ra.

They started of in 2007 with a project on Frank Zappa, performing Zappa's view on Strawinsky's "Igor's Boogie" and leaving the audience completely stunned. The Clazz Orchestra is led by Andreas van Zoelen.


the zxzw festival in Tilburg, NL


2011 04

from the Paradox newsletter

L'Avventura in Paradox: Clash Orchestra & fc jongbloed

ZATERDAG 7 MEI, AANVANG 20.00 IN DENWEVORST, € 13,- PAS € 11,-

Clash Orchestra, in 2007 opgericht door Andreas van Zoelen, docent aan het Fontys Conservatorium en zelf over de hele wereld actief als freelance musicus, zoekt naar invalshoeken om de verbanden tussen klassieke muziek enerzijds, en jazz en andere geïmproviseerde muziek anderzijds duidelijk te maken en in praktijk te brengen.

Daarnaast is een belangrijke missie van het CO jonge componisten de mogelijkheid te bieden met een ensemble te werken dat in verschillende disciplines kan opereren.Vele jonge Brabantse componisten en arrangeurs kregen zo in de verleden jaren de kans hun werk te repeteren en uit te voeren. In dat licht zullen tijdens de L'Avventura avond van 7 mei enkele bijzonder kleurrijke en fraai gezette werken van Daan Morris klinken. Morris, die voor deze gelegenheid zijn eigen werken zal leiden, studeerde compositie lichte muziek aan het Fontys Conservatorium. Verder zal CO 'la meza luna' van eerder genoemde Neder-Italiaan David Romanello spelen. Een typisch, energiek, misschien zelfs licht frivool stuk.

Tijdens het optreden komen diverse instrumenten solistisch in de spotlights. Naast Marjolein Vermeeren op piccolo en David Romanello op sopraansaxofoon, zal Youp de Ligt, student aan de Rock Academy in Tilburg, schitteren in verschillende stukken van Steve Vai, die speciaal voor deze avond door de vermaarde Clash mangel gehaald zijn.

Het ensemble bestaat uit studenten en alumni van het Fontys Conservatorium in Tilburg. In het verleden speelde 'het Clash' op verschillende festivals en podia, waar het steeds indruk maakte met zijn programma en wendbaarheid. Zo schreef VPRO's 3 voor 12 naar aanleiding van de Sun Ra show op het ZXZW festival; MUZIEK! Met drie strijkers, zeven blazers en een ongelooflijk vlotte toetsenist zet deze groep jongelui een erg lekker swingend geluid neer. Het gebruiken van Sun Ra als inspiratiebron, om het vervolgens te doorvlechten met klassieke stukken van onder andere Debussy geven een heerlijk totaal. PLUS Door het grote aantal muzikanten is er veel ruimte voor solo's, die extra invulling geven aan de sfeervolle tonen. De muziek van Sun Ra wordt door middel van soepele overgangen in de klassieke muziek gevlochten. een sfeervol optreden!

 


 a 

 b 

 c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m 
 n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z
soundtracks various artists